Bambooo Collectie

Waarom Bamboe?

Kleding gemaakt van bamboe is zacht en comfortabel.

Daarnaast heeft bamboe kleding (met name onze dames- en heren boxershorts) een aantal gunstige eigenschappen in vergelijking met traditionele textielsoorten zoals katoen, linnen en polyester. Maar het belangrijkste voordeel van bamboe kleding is dat het een uiterst duurzaam product is. Kortom, kleding gemaakt van bamboe is goed voor jou én goed voor onze planeet! Wij hebben de bijzondere eigenschappen van bamboe kleding voor je samengevat:

Bamboe Droog Icoon

Bamboe Droog

Bamboe kleding heeft een hoog vocht absorberend vermogen.

Bamboe kleding absorbeert tot wel tot wel 3x meer vocht (zweet) dan kleding gemaakt van katoen. Door de buisvormige structuur van de bamboe vezel verdampt het vocht 2x sneller. Hierdoor blijft je kleding langer droog, en droogt bij vochtigheid sneller op.
Bamboe Zijdezacht Icoon

Bamboe Zijdezacht

De zachtheid van zijde

Wat betreft zachtheid is bamboe vergelijkbaar met zijde, doordat structuur van bamboevezels overeenkomst met die van zijdedraad. Bamboe kleding voelt extreem zacht en prettig aan op de huid. Daarom is bamboe kleding ideaal voor dagelijks gebruik en kan zowel onder een ander kledingstuk als los gedragen te worden.
Bamboe Antibacterieel Icoon

Bamboe Antibacterieel

Voorkom ongewenste (transpiratie) luchtjes, zelfs wanneer je de kleding meerdere malen achter elkaar draagt.

Bamboe vezels zijn van nature bacterie- en schimmelwerend. Bacteriën die onaangename lichaamsgeuren veroorzaken, zoals zweetlucht, hebben hierdoor geen kans van overleven. Je kleding blijft hierdoor lang fris ruiken, zelfs wanneer deze meerdere malen (zonder te wassen) wordt gedragen.
Bamboe Hypoallergeen Icoon

Bamboe Hypoallergeen

Jeuk- en irritatievrij kleren dragen

Door zijn schimmelwerende eigenschap is bamboe kleding ideaal voor mensen met een gevoelig huid of huidallergieën. Mensen die last hebben van dergelijke aandoeningen zijn vaak beperkt in hun kledingkeuze wanneer het aankomt op kleding gemaakt van traditionele textielsoorten. Bambooo heeft met uiterst zorg een gevarieerde collectie samengesteld.
Bamboe Temperatuur Icoon

Bamboe Thermo-control

Bamboe kleding houdt je merkbaar koeler in de zomer en warmer in de winter

Merkbaar koeler in de zomer, warmer in de winter. De eigenschappen en structuur van bamboe vezels maken dit textiel uitermate geschikt om als base layer gedragen te worden onder elk weersomstandigheid. In de zomer houdt bamboe kleding je koeler dan traditionele kleding, terwijl in de winter bamboe kleding je merkbaar warmer houdt (tot wel 3 graden warmer dan traditionele kleding).
Bamboe UV Bescherming Icoon

Bamboe UV-protectie

Optimale bescherming voor je huid

98% van de voor mensen schadelijke UV-straling wordt gefilterd door bamboe vezels. Dit maakt bamboe kleding tot een perfecte natuurlijke beschermer voor je huid. Ideaal bij langdurig blootstelling aan zonlicht.

Duurzaamheid

Wellicht de belangrijkste eigenschap van bamboe kleding is de duurzaamheid. Duurzaamheid van bamboe kleding komt tot uiting in zowel het verbouwen en oogsten van bamboe als tijdens de productie van bamboe kleding.

  • Natuurlijke groei - Door zijn antibacteriële eigenschap is het gebruik van (zware) pesticides of kunstmest overbodig
  • Bamboe groeit hierdoor op een 100% natuurlijke wijze
  • Bamboe is 100% natuurlijk afbreekbaar
  • Bamboe levert per vierkante meter 10x meer oogst op dan katoen
  • Bamboe is een snel groeiend gewas dat weinig water nodig heeft en kan groeien op arme grond. Voor verbouwing is dus geen schaarse landbouwgrond nodig
  • Bamboe neemt 35% meer CO2 op dan andere planten

Ontdek zelf wat bamboe kleding jou te bieden heeft!

Begint direct met winkelen en ervaar zelf wat bamboe kleding van Bambooo jou te bieden heeft.

Shoppen