NIEUWSBRIEF #16 Oktober = Borstkankermaand * Bamboe behatops, heren hemden en nog veel meer bamboeproducten

De cijfers liegen er niet om: 1 op de 7 vrouwen krijgt te maken met borstkanker. Het is de meest voorkomende kankersoort bij vrouwen. Vorig jaar werden er zo’n 18.000 borstkankerdiagnoses gesteld. Niet alleen bij vrouwen, maar ook bij mannen wordt borstkanker regelmatig vastgesteld.

Om meer bewustwording te creëren is oktober uitgeroepen tot borstkankermaand. Het is een maand waarin iedereen uit de borstkankerzorg elkaar op diverse manieren ontmoet en ervaringen uitwisselt.

Onze ervaring is dat (ex-)kankerpatiënten veel baat hebben bij bamboekleding. Door de zijdezachte bamboevezels is het dragen van deze kleding écht comfortabel. In deze nieuwsbrief lichten we een aantal items uit.

Behatop

Geen enkele vrouw wordt blij van een behabeugel, die snijdt in de huid. Deze behatop heeft geen beugel, maar is wél ondersteunend. Dankzij de bamboevezels voelt deze top zijdezacht aan, waardoor dit item erg geliefd is bij vrouwen die borstkanker hebben (gehad).

Er zit een vulling aan de binnenkant, die eenvoudig te verwijderen is. Deze behatop is naast beige, ook verkrijgbaar in het wit en zwart. 

Broeken

Bamboebroeken kunnen bij elke gelegenheid gedragen worden: als nette pantalon, tijdens een ziekenhuisbezoek of als joggingsbroek. De voorraad is kortgeleden aangevuld met diverse kleuren, zoals je kunt zien op de foto. De broeken zijn uniseks en kunnen zowel door vrouwen als mannen worden gedragen.

Door de open structuur van de bamboevezels blijft het textiel langer fris. Daarnaast neemt bamboe geen geurtjes aan. Je kunt de kleding dan ook meerdere dagen achter elkaar dragen en je hoeft het minder vaak te wassen. 

Mutsen & Beanies

Een bekende bijwerking van chemotherapie is een gevoelige huid en haaruitval. Veel mensen willen dit laatste verbergen door het dragen van een pruik. 

Om het hoofd warm te houden tijdens de koude maanden heeft Van Bamboe diverse bamboe beanies/mutsen. Deze zijn superzacht en vervaardigd uit 68 procent bamboe, 28 procent organisch katoen en 4 procent elasthan. Ze zijn in diverse kleuren verkrijgbaar en omkeerbaar! 

Waarom bamboe?

De bamboevezel wordt verkregen uit de pulp van bamboescheuten. De vezel is zijdezacht en heeft een glanzende coating. 
Bamboe is antibacterieel; bacteriën doen het niet goed in dit natuurproduct. Daarnaast is het schimmelwerend en milieuvriendelijk. Bamboe is een van de snelst groeiende grassoort ter wereld en groeit bij zowel veel als weinig regen gewoon door. 

Tanktop

Een tanktop is een mouwloos shirt, dat niet meer weg te denken is uit de kledingkast. Je kunt deze top met verschillende doeleinden dragen: bij warm weer, tijdens het sporten of slapen.

De bamboe tanktops voelen zacht op de (gevoelige) huid. Ze zijn er in diverse modellen voor dames, heren en kinderen. Deze tanktop (zie foto) is van maar liefst 95 procent (!) bamboe en valt wijd uit. Tevens verkrijgbaar in diverse kleuren.

Nieuwe voorraad

De afgelopen periode is de voorraad flink aangevuld. Zo zijn er overhemden met korte mouwen en lange mouwen, nieuwe A-lijn t-shirts, nog meer ondergoed en diverse kleuren beanies binnengekomen. Hoewel de webshop ook steeds meer wordt aangevuld, blijft het assortiment in de winkel groter. Kom je binnenkort een keer winkelen? De winkel in Apeldoorn is donderdag tot en met zaterdag geopend. 

Heren hemden

Dit bamboe heren hemd is heerlijk om te dragen en uitermate geschikt voor de gevoelige huid. Doordat dit hemd van 95 procent (!) bamboe is gemaakt profiteer je van alle bamboevoordelen. Zo voelt dit hemd in de zomer koel en in de winter warm. 

Het hemd is niet zichtbaar onder witte kledij. Ook is het verkrijgbaar in wit en zwart en met een bijpassende boxershort. Het hemd is verkrijgbaar in de maat S tot en met XXL.

Deze nieuwsbrief verscheen op woensdag 12 oktober 2022.