NIEUWSBRIEF #18 Bamboe badjas, sokken en nog veel meer bamboeproducten

De feestdagen staan alweer voor de deur. Om je te voorzien van genoeg cadeau inspiratie sturen wij een extra nieuwsbrief. Deze bamboeproducten zijn niet alleen leuk om voor jezelf te kopen, maar ook om te krijgen. Lees snel verder!

Badjas

Een badjas is een leuk cadeau voor jong en oud! Doordat onze badjassen zijn vervaardigd uit een hoog percentage bamboe voelen ze heerlijk zacht aan. Door de open structuur van de bamboevezels verdampt onder andere transpiratie heel snel, waardoor het textiel langer fris blijft. Bovendien neemt bamboe géén geurtjes aan. 

Van Bamboe heeft badjassen in diverse kleuren (onder andere grijs, zwart, wit en roze) en maten (van XS tot en met 3XL). 

Wist je dat?

Steeds meer consumenten op zoek gaan naar duurzame merken en producten. Dit geldt ook voor mensen die minder te besteden hebben. Bij Van Bamboe zijn zowel de producten als verzendingswijze duurzaam. Zo worden de bestellingen zo klein mogelijk verpakt, zodat het tijdens transport zo min mogelijk ruimte inneemt. Alle dozen, zakjes, opvulmateriaal worden hergebruikt.

Snijplanken

Bedrijfsborrel, vrijdagmiddagborrel, kerstborrel, nieuwjaarsborrel; Nederlanders zijn gek op borrelen. Maar waar presenteer je de hapjes op? Van Bamboe verkoopt leuke snijplanken en kaasplanken. Deze zijn handgemaakt van massief duurzaam bamboe. De planken bestaan uit drie lagen, die tegengesteld gelijmd zijn en daardoor vrijwel onbreekbaar. Het handvat bestaat uit een leren bandje en de plank is afgewerkt met (rubio)olie, zodat het vuil niet in de bamboe trekt.

Waarom bamboe?

Bamboe is om verschillende redenen een duurzame optie. Ten eerste is bamboe van nature heel erg goed bestand tegen bacteriën, waardoor er in tegenstelling tot katoen geen gevaarlijke bestrijdingsmiddelen, zoals pesticiden, nodig zijn. Ook is er voor het verbouwen van bamboe geen extra besproeiing nodig. Bamboe groeit gewoon door of er nu veel of weinig regen valt; oogsten mislukken dus niet. Een derde voordeel is dat bamboe veel CO2 opneemt; tot wel 30 procent meer dan andere bomen!

Notitieboek

Sinds de komst van de smartphone gebruiken steeds minder mensen een notitieboek. Toch zijn er nog altijd liefhebbers, die niet zonder kunnen. Voor hen is dit een perfect cadeau! De harde kaft is gemaakt van bamboe en het notitieboek wordt geleverd met pen en elastiek. Dit bamboe schrijfwaar bevat 100 pagina’s gelinieerd en gerecycled papier. 

Van Bamboe heeft ook andere kantoorartikelen, waaronder bamboe schriften, vulpennen  en -potloden.

Bezoek de winkel

We kunnen het niet vaak genoeg herhalen: kom vooral eens langs in de winkel aan het Schubertlaan 22 te Apeldoorn! Men blijft zich verrassen over de grootte van de winkel en het uitgebreide assortiment. Van kleding tot schoenen tot beddengoed en keukengerei: Van Bamboe is nog altijd de enige fysieke winkel in Nederland, die uitsluitend producten verkoopt van of met bamboe. Kom een keer langs; de koffie en thee staat klaar! Klik hier voor de actuele openingstijden.

Sokken

Het grote voordeel van bamboe sokken is dat ze tot wel vier keer (!) meer vocht opnemen dan katoen. Daardoor hebben diabetici veel baat bij deze sokken. De voeten blijven droger en er is minder kans op wondjes. 

Bij Van Bamboe hebben we een groot assortiment aan sokken, zowel voor kinderen als volwassenen en met effen kleuren en leuke printjes. Let wel op: bamboe is verslavend! Als je het eenmaal gevoeld hebt, wil je niet meer anders.

Deze nieuwsbrief verscheen op woensdag 30 november 2022.