NIEUWSBRIEF #11 Bamboe handdoeken, inlegkruisjes en nog veel meer bamboeproducten

Het is tijd om weer even aan jezelf te denken. Deze bamboeproducten kunnen je daar geheid bij helpen!

Shampoobar

Wist je dat een warme douche nemen ervoor zorgt dat stijve spieren versoepelen en spanning verlicht wordt?
Natuurlijk is het ook fijn als je lekker ruikt na het douchen. Deze bamboeshampoobar ruikt heerlijk, maar is zeker niet overheersend. De bar gaat langer mee dan 3(!) flessen gewone shampoo! Ook superhandig handig om mee te nemen op vakantie, want je hebt geen vloeistof meer mee. De shampoobar is voor zowel dames als heren geschikt.

Hemelvaartsdag

De fysieke winkel in Apeldoorn is op donderdag 26 mei gesloten. Klik voor de actuele openingstijden op de knop hieronder.

Handdoek

Vandaag, woensdag 25 mei 2022, is het Handdoekdag! Dit evenement is bedacht door de fans van sciencefictionschrijver Douglas Adams, omdat een handdoek centraal staat in een boekenreeks.

Wij willen je alleen laten weten hoe fijn het is het om je na een warme (of juist koude) douche te wikkelen in een zijdezachte handdoek van bamboe. De bamboehanddoeken zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en maten.

Waarom bamboe?

Bamboe voelt niet alleen zijdezacht aan, het heeft ook een groot absorberend vermogen (3 tot 4 keer meer dan katoen), is antibacterieel, hypoallergeen en het neemt geen geurtjes aan! Je hoeft de handdoek dus niet na elke douchebeurt in de was te doen. Daarom raden wij ook iedereen de bamboehanddoeken aan. Maar pas op: bamboe is verslavend!

Inlegkruisjes

Praten over menstruatie en andere ongemakken van het vrouwelijke geslachtsorgaan is bij veel mensen nog altijd een taboe. Daarom is de Internationale Dag van de Vrouwelijke Hygiëne (28 mei) in het leven geroepen. Wereldwijd worden er op deze dag voorlichtingen gegeven en ook wij kunnen je meer vertellen over de voordelen van ondergoed, inlegkruisjes (foto) en maandverband van bamboe. Bamboevezels hebben namelijk een open structuur en zijn daarmee meer zuurstof doorlatend dan bijvoorbeeld katoen. Dit verkleint de kans op allerlei infecties en irritatie. Inmiddels wordt bamboeondergoed ook aangeraden door gynaecologen bij de huidaandoening lichen sclerosus. De wasbare bamboe-inlegkruisjes en -maandverband zijn in diverse kleuren en pakketten verkrijgbaar.

Instagram

Wist je dat Van Bamboe ook op social media te vinden is, waaronder op Instagram. Hier worden producten, quotes en leuk weetjes over bamboe gedeeld.

Schrift (A4 of A5)

Of je nu een bamboeschrift gebruikt om lijstjes te maken, notulen, recepten op te schrijven, of om je gedachten op papier te zetten, bamboeschriften zijn een goede keuze. Gebruik een bamboeschrift, die vervaardigd is uit 100 procent gerecycled bamboepulp, zonder lijm of nietjes, maar met een katoenen verbinding. Hierdoor is het geheel biologisch afbreekbaar.

Deze nieuwsbrief verscheen op woensdag 25 mei 2022.