NIEUWSBRIEF #12 Bamboe slippers, shortset en nog veel meer bamboeproducten

De temperaturen lopen op, de zomerse kledij wordt uit de kast gehaald en iedereen gaat weer meer naar buiten. Het is officieel: De vakantieperiode is begonnen. 

Slippers

In de zomer is er één type schoeisel dat niet mag ontbreken: Slippers! Vorig jaar kwam de eerste collectie bij ons binnen en die was een hit. Waarom? Deze unieke slippers zijn geheel handgemaakt en fairtrade. De zool is gemaakt van oude speelmatten met restjes bamboestof (hierdoor is geen enkele slipper identiek) en verlijmd met lijm op waterbasis, die vegan is. 

Verkrijgbaar in de maten 35 t/m 44. 

Waarom bamboe?

Bamboe is om verschillende redenen een duurzame optie. Ten eerste is bamboe van nature goed bestand tegen bacteriën, waardoor er geen gevaarlijke bestrijdingsmiddelen zoals pesticiden nodig zijn. Ook is er voor het verbouwen van bamboe geen extra besproeiing nodig. Bamboe groeit gewoon door of er nu veel of weinig regen valt; oogsten mislukken dus niet. Een derde voordeel is dat bamboe veel CO2 opneemt; tot wel 30% meer dan bomen!

Shortset

Bamboekleding voelt zijdezacht aan en zit zeer comfortabel. Deze kleding kan zowel overdag als ‘s avonds gedragen worden, zo ook deze shortset. Bij Van Bamboe zijn er diverse sets verkrijgbaar voor zowel mannen, vrouwen als kinderen. De shortset is ideaal voor een warme zomerse dag. Door de open structuur van de bamboevezels verdampt transpiratie heel snel, waardoor het textiel veel langer fris blijft. Bovendien neemt bamboe géén geurtjes aan!

Instagram

Wist je dat Van Bamboe ook op social media te vinden is, waaronder op Instagram. Hier worden producten, quotes en leuk weetjes over bamboe gedeeld. Volg ons via de knop hiernaast.

Sneakersokken

Bamboesokken nemen tot vier(!) keer meer vocht op dan katoen. Hierdoor blijven voeten droger er is er minder kans op wondjes. Ideaal voor wandelaars, sporters, maar ook mensen met bijvoorbeeld diabetes. Van Bamboe heeft een ruim assortiment aan sneakersokken voor mannen, vrouwen en kinderen (zie foto). 

Exclusief in de winkel

BAMBOEBED

Vanaf dag één droomde de eigenaresse van Van Bamboe ervan om een bamboebed in de winkel te zetten. Deze droom is nu uitgekomen! Door een samenwerking met een meubelmaker, die gespecialiseerd is in bamboemeubilair, kun je nu het bed bewonderen aan de Schubertlaan 22 in Apeldoorn. Tevens kun je het assortiment aan bamboebeddengoed ervaren! 

Tanktop

Een tanktop is voor veel mensen een must- have voor de zomer. Dat verbaast ons niets. Deze dunne tanktop valt heerlijk wijd uit en is vervaardigd uit 95 procent bamboe. Bamboetanktops zijn in diverse modellen, kleuren en maten verkrijgbaar. Neem een kijkje in de webshop of kom langs in de winkel, waar het assortiment groter is. 

Deze nieuwsbrief verscheen op woensdag 29 juni 2022.