Nieuwsbrief #25 Bamboe handdoeken, slippers, lakens en nog veel meer bamboeproducten

Ik ga op reis en neem mee terug…

Onlangs ging ik op zakenreis naar Turkije. Hier bezocht ik diverse leveranciers. Zelden kom ik na zo’n reis met lege handen thuis, zo ook deze keer niet. Bij Van Bamboe waren al lange boxershorts verkrijgbaar in de kleuren beige en zwart, maar nu ook in het wit. Deze worden zowel door mannen als vrouwen gedragen. Naast diverse sokken, nam ik ook gekleurde damesslips en pyjama’s mee en zandkleurige T-shirts voor mannen. 
Benieuwd geworden? Kom vooral eens winkelen bij Van Bamboe aan de Schubertlaan 22 te Apeldoorn of neem een kijkje in de webshop

Vorige maand kwam Linda stoelmassages geven in de winkel. Hier hebben diverse mensen van genoten. Voor herhaling vatbaar dus! Omdat de agenda van Linda de komende maanden vol gepland is, hebben we afgesproken dat ze in januari weer komt.

Enige tijd terug gaf de eigenaresse van een Belgische webshop aan dat ze graag ook een deel van mijn producten wilde verkopen. Haar assortiment is nog niet heel uitgebreid maar Ellen wil vast meer inkopen zodra er vraag naar is. Haar webshop is www.flouwel.be

Bamboe slippers

Deze bamboe slippers zijn uniek in Nederland! De zool is gemaakt van oude speelmatten met restjes bamboestof, geupcycled dus. Het geheel is verlijmd met lijm op waterbasis, die vegan is en op dit moment de meest milieuvriendelijke lijm.
Deze bamboe slippers zien er vrolijk uit en dragen fantastisch. Hierbij heb je geen last van irritaties tussen de tenen of bovenop de wreef, zoals vaak met plastic teenslippers. 

De slippers zijn geheel fairtrade en handgemaakt. Daardoor zijn ze uniek en zijn bijvoorbeeld de kleuren van de zool nooit identiek. Bamboe teenslippers zijn beperkt verkrijgbaar in de maten 35 t/m 44.

Nu voor slechts 28,95 euro (i.p.v. 34,95 euro)!

Social media 

Na lang twijfelen heb ik de beslissing genomen om niet verder te gaan op social media met Van Bamboe. Ik vind het gewoon niet leuk om te doen en wil mijn energie voor andere dingen gebruiken in de winkel en webshop. De nieuwsbrieven blijven wél regelmatig verschijnen!

Handdoeken

Helaas vernam ik dat de huidige leverancier van de bamboe handdoeken, washandjes en badjassen ermee stopt. Heel jammer, want producten van dezelfde kwaliteit heb ik nog niet gevonden. Ik kan tot en met donderdag 29 juni a.s. bamboe handdoeken, washandjes en badjassen bijbestellen. Daarna zijn ze bij Van Bamboe beschikbaar, zolang de voorraad strekt. Wil je je voorraad nog aanvullen, bestel dan snel! 

De bamboe handdoeken zijn nu nog in diverse kleuren beschikbaar, waaronder blauw, antraciet, zwart en perzik (zie foto). 

De handdoeken zijn verkrijgbaar in diverse maten, waaronder 50 bij 100 centimeter, 70 bij 140 centimeter en 90 bij 200 centimeter.

Waarom bamboe?

In de zomerperiode is de kans op zweetvoeten en wondjes op de voeten, zoals blaren, een stuk groter. Echter is dit verleden tijd met sokken van bamboe. Deze nemen tot wel vier (!) keer meer vocht op dan katoen. De voeten blijven hierdoor droger en er is minder kans op wondjes.

Bamboe voelt heel prettig op de gevoelige huid, ook bij eczeem en psoriasis. Zo heeft Van Bamboe ook diabetessokken. Deze sokken hebben vrijwel geen boord, knellen niet en zijn gemakkelijk aan te doen.

Zomer shortset

Bamboekleding voelt zijdezacht aan en zit zeer comfortabel. Deze kleding kan zowel overdag als ‘s nachts gedragen worden, zo ook deze shortset. Bij Van Bamboe zijn er diverse sets verkrijgbaar voor zowel mannen, vrouwen als kinderen en in ruimvallende maten. 

Door de open structuur van de bamboevezels verdampt transpiratie heel snel, waardoor het textiel veel langer fris blijft. Bovendien neemt bamboe géén geurtjes aan!

Deze donkerblauwe set bestaat uit een bamboe short met een T-shirt met print. 

Gerecycled plastic

Op 3 juli wordt jaarlijks de Internationale Plastic Tas Vrije Dag georganiseerd. Deze dag is in het leven geroepen om mensen bewust te maken van de negatieve impact van plastic wegwerpzakjes op het milieu. Bij Van Bamboe vind je alleen gerecycled plastic. Regelmatig verstuur ik bestellingen in een envelop. Om te voorkomen dat deze beschadigt wordt er gebruik gemaakt van een plastic zakje. Dit zakje zat al eerder om een andere bestelling. Zo hoef ik nooit plastic te kopen, maar kan ik wel  producten onbeschadigd opsturen. Overigens hoop ik dat de ontvanger het zakje ook hergebruikt, bijvoorbeeld als afvalzakje.

Laken

Sinds vorig jaar wordt er regelmatig gevraagd naar gewone lakens, maar dan natuurlijk wel van bamboe. Ik ben blij dat ik nu eindelijk kan zeggen: ze zijn er!
In eerste instantie alleen in het wit, maar hopelijk binnenkort ook in diverse kleuren. De lakens zijn er in diverse afmetingen en zijn ideaal om met dekens te gebruiken. Maar met de warme temperaturen van de afgelopen weken ook zeker fijn om uitsluitend onder het laken te slapen. Nog niet alle afmetingen zijn in de webshop op voorraad, maar zodra je ze besteld zijn ze binnen enkele dagen binnen! Alvast veel slaapplezier gewenst.

Deze nieuwsbrief verscheen op woensdag 28 juni 2023.