Nieuwsbrief #29 Bamboe vingerloze handschoenen, servetten en nog veel meer bamboeproducten

Op zaterdag 18 en zondag 19 november vindt de 30e editie van de beurs Internationaal Therapeut plaats in de Expo Houten. Deze beurs brengt kennis en kunde op het gebied van gezondheid samen. Het aanbod is veelzijdig, van natuurlijke geneeswijze en lifestylecoaches tot opleidingen en uitgeverijen. Uiteraard is Van Bamboe hierbij net als vorig jaar weer aanwezig! Kom gezellig langs bij onze stand. We staan in hal 2 standnummer 566. 

Longsleeve

Een longsleeve kan op verschillende manieren gedragen worden, zowel als ondershirt of als bovenkleding. Het is een ideale laag tijdens wisselvallig weer. Bamboevezels hebben een aantal voordelen. Door de open structuur verdampt transpiratie bijvoorbeeld heel snel, waardoor het textiel veel langer fris blijft. Kleding van bamboe is het hele jaar door prettig om te dragen; in de winter is het lekker warm, in de zomer is het heerlijk ademend!

Deze longsleeve is gemaakt van maar liefst 94 procent bamboe. Verkrijgbaar in de maten S t/m XXL en kleuren wit en zwart.

Sjaals

Poeh… vind jij het ook al koud in de ochtend? Het is te merken dat de herfst is begonnen. 

Om jouw hoofd en hals warm te houden hebben vorig jaar bamboe sjaals laten maken welke superzacht aanvoelen en zijn heerlijk warm zonder broeierig te zijn. De  sjaals zijn 140 centimeter lang, waardoor je ze ook als hoofdband kunt dragen. Naast donkerblauw zijn ze ook verkrijgbaar in het donkergroen. 

Handschoenen

Voor de herfst zijn deze vingerloze bamboe handschoenen ideaal. Je kunt ze onder een jas of mantel dragen of bij een chique jurk. Doordat de handschoenen vingerloos zijn kun je alles makkelijk aanpakken en ook de telefoon blijven bedienen. 

Deze bamboe polswarmers zijn geheel fairtrade vervaardigd met 95 procent bamboe en 5 procent elasthan. Ze zijn verkrijgbaar in één universele maat in de kleuren: zwart, bordeaux, koningsblauw, petrol en thijm.

Wist je dat..

… de bamboe die gebruikt wordt voor kleding, niet door pandaberen wordt gegeten?! Er zijn meer dan 1500 soorten bamboe. Een groot deel hiervan is niet eetbaar. 

Wist je dat sommige soorten bamboe wel 1 meter per dag kunnen groeien? Bamboe kan wel 30 meter hoog worden! Hoe deze grassoort overeind blijft? Bamboe buigt wel, maar breekt niet. 

Poncho

Een poncho is heerlijk warm en daarom een fijn kledingstuk om over een longsleeve te dragen op koude dagen. Je kunt een poncho snel aanschieten als je net thuis komt en de verwarming nog niet aanstaat, of tijdens ontspanningsoefeningen bij yoga en zelfs als extra warmtelaag over een jas. 

Deze bamboe poncho is in één maat verkrijgbaar en in maar liefst zes verschillende kleuren: paars, blauw-grijs (zie foto), groen, cyclaam, antraciet en red persian.

Nieuwe voorraad

Eind november wordt er een nieuwe grote levering verwacht bij Van Bamboe. Hierbij zitten diverse producten die speciaal voor ons gemaakt zijn. De lading bestaat uit onder andere sweaters met een rits, harembroeken, tanktops, vesten met een rits, sportbroeken en shirts met een O-hals. De broeken, vesten en sweaters zijn gemaakt van dikkere stof, waardoor het extra warm en comfortabel draagt. De items zijn in diverse kleuren verkrijgbaar. 

Servetten

Nieuw bij Van Bamboe: servetten! Ze zijn verkrijgbaar met allerlei leuke opdrukken, voor zowel dagelijks gebruik, themafeestjes en Kerst. Er zijn meer dan 20 verschillende prints verkrijgbaar. De servetten zijn vervaardigd van bamboevezels, bedrukt met inkt op waterbasis en vrij van chloor. Ze zitten per 20 stuks verpakt in een geschenkdoos. De verpakking is van gerecycled karton.

Leuk om zelf te houden, maar ook een prachtig cadeautje om weg te geven.

Deze nieuwsbrief verscheen op woensdag 25 oktober 2023.