Nieuwsbrief #32 Bamboe handschoenen, Kerstservetten en nog veel meer bamboeproducten

Van Bamboe wenst iedereen fijne Feestdagen en een gezond en bamboerijk 2024!

Handschoenen

Bamboevezels zijn zijdezacht, waardoor het dragen van bamboestof écht comfortabel is. Wegens het hoge percentage bamboe (maar liefst 95 procent) voelen deze handschoenen heel licht en soepel, maar toch warm aan. Bamboe handschoenen dragen ook heel prettig op de gevoelige huid, bijvoorbeeld bij eczeem of psoriasis.  

Naast de kleur khaki (zie foto) zijn er veel meer kleuren beschikbaar bij Van Bamboe. Denk aan zwart, indigo en violet. Daarnaast zijn er diverse handschoenen met printjes, waaronder stippen, bloemen en strepen. De handschoenen zijn verkrijgbaar in twee maten: S/M en L/XL.

Leuk om te krijgen, maar ook om te geven!

Nieuwe items

Wil je écht alles zien wat Van Bamboe verkoopt, kom dan naar de winkel aan de Schubertlaan 22 te Apeldoorn! Er zijn heel veel nieuwe items binnengekomen, waaronder jurken (zie foto) en tunieken.

Binnenkort zijn zwarte tailleslips (in de maten XS t/m 5XL) en dames zwarte boxershorts (in de maten XS t/m 4XL) verkrijgbaar bij Van Bamboe.

Kerstservetten

Kleed jouw kerstdiner nog leuker aan met deze bamboe servetten. Ze zijn vervaardigd van bamboevezels, bedrukt met inkt op waterbasis en vrij van chloor. Er zijn meer dan 20 verschillende prints te verkrijgen, waaronder kerstprintjes met een rendier en de tekst ‘Merry Christmas’.

De servetten zitten per 20 stuks verpakt in een geschenkdoos. De verpakking is van gerecycled karton.

Bamboeservetten zijn leuk om zelf te houden, maar ook een prachtig cadeautje om weg te geven!

Waarom bamboe?

In het nieuwe jaar hebben veel mensen goede voornemens: gezonder leven, meer tijd spenderen aan dingen die je leuk vindt en/of meer aan het milieu denken. Dit laatste sluit goed aan bij de filosofie Van Bamboe. Wij willen het milieu namelijk zo min mogelijk belasten. Bamboe is een duurzaam natuurproduct om meerdere redenen. Deze grassoort groeit zowel bij veel of juist weinig regen (oogsten mislukken dus niet) en bamboe neemt tot 30 procent meer Co2 op dan bomen. 

Sokken met printjes

Strepen, stippen, bladeren, vissen of vormen met de kleuren blauw, zwart, grijs, roze of wit: als het om sokken gaat, heeft Van Bamboe voor ieder wat wils. Van kindersokken (vanaf maat 19) t/m sokken voor volwassenen (tot en met maat 50). Sneakersokken, teensokken, footies en (knie)kousen, er zijn sokken voor elk soort schoeisel.

Het grote voordeel van bamboesokken is dat deze tot wel vier keer (!) meer vocht opnemen dan katoen. De voeten blijven hierdoor droger en er is minder kans op wondjes.

Cadeautip: een paar sokken zit altijd goed!

Verzendkosten

Helaas kan gratis verzending naar België niet meer uit voor ons. We kiezen ervoor niet de prijzen van de producten te verhogen, zodat iedereen meebetaalt, maar zullen vanaf 1 januari a.s. voor elk bestelbedrag naar België een bijdrage in de verzendkosten berekenen.

Wist je dat Van Bamboe de bestellingen zo klein mogelijk inpakt? Hierdoor neemt het minder ruimte in tijdens het transport en kan er meer met hetzelfde busje mee. De dozen die gebruikt worden zijn allemaal al eens gebruikt. Klanten, familie en vrienden brengen regelmatig gebruikte (schoenen) dozen naar de winkel. 

(Winter)dekbed

Een te hoge of te lage lichaamstemperatuur heeft een negatief effect op de slaapkwaliteit. Het is dan ook van belang om een dekbed aan te schaffen, dat in de winter warm aanvoelt, zonder broeierig te zijn en in de zomer koel.

Deze (winter)dekbedden (zie foto) zijn gemaakt van 100 procent bamboe, evenals de vulling. Het dekbed is doorgestikt, waardoor de bamboe goed op z’n plek blijft. De bamboe winterdekbedden zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Tevens heeft Van Bamboe zomerdekbedden, dekbedovertrekken, (hoes)lakens en kussenslopen. Allemaal van 100 procent (!) bamboe.

Sleep is the best meditation – Dalai Lama

Deze nieuwsbrief verscheen op woensdag 20 december 2023.